betöltés folyamatban...

Blog

Különböző alkat típusok

2020.10.30. - 19:42

Alma alkat, körte alkat, homokóra alkat, egyenes alkat, fordított háromszög alkat.

Alma alkat:
 
Az alma alkat úgy ismerhető fel legkönnyebben, hogy a hölgy felsőteste erősebb, teltebb, mint a csípő rész. A lábak vékonyabbak, formásak, a pocak, a mellrész pedig szélesebb. Ilyen testalkatnál a csípő hangsúlyozása, a felsőtest ruházattal kevésbé hangsúlyos egyszerűsítése a lehető legelőnyösebb a viselője számára. 
Hogy milyen esküvői ruhát érdemes választani? 
 
A szoknyarész mindenképp A-vonalú vagy egyenes vonalú legyen. Nekik a rövid, ruhák is jól állnak, mutatós lábaik miatt. Egy derékon elhelyezett dísz, öv, színes kiegészítő pont oda vonzza a tekintetet, ahova kell. A ruha díszítése mindenképp derékhoz essen. A menyasszonyi ruha ujja egyszerű, félhosszú vagy hosszú legyen.
 
Körte alkat:
 
A nők csípője, combjai ennél az alkatnál teltebbek, a derekuk, a mell rész viszont általában vékonyabb, pont, mint a körténél. 
Hogy milyen ruha illik hozzá?
Itt is érdemes a derék hangsúlyozására fektetni a figyelmet és pluszban a felsőtestre is, fodrokkal, kövekkel, díszekkel, bonyolultabb, látványosabb mell résszel, nyak megoldással. Viszont az ujjatlan, nyakba kötős felsőrész felejtős, helyette a vállra húzott vagy pánt nélküli a jó választás. 
Egyenes fazonú, magas derekú szoknyarészt érdemes megálmodni hozzá. Nadrágos megoldás is látványos, ha trapéz szárú menyasszonyi overálban képzeli valaki el az esküvőjét.
 
Homokóra alkat:
 
A homokóra alkat az, melyre úgy gondolunk, hogy a tökéletes alkat és ez az, amire minden nő vágyik. Itt az arányok megegyeznek, vékony derék és teltebb mell, felsőtest, ehhez arányosan teltebb, kerekebb csípő párosul.
Milyen ruhát válasszunk hozzá?
Ennek a testalkatnak nagyon jól áll a sellő fazon, a simulós, a test vonalát követő ruha fazon. Jól mutatnak a homokórán a rövid ruhák, a mellet és derekat kihangsúlyozó ruhák. A csípőt hangsúlyozó, felül bő ruhákat viszont érdemes kerülni.
 
Egyenes alkat:
 
Ennél a csípő és a derék egyforma széles vagy alig van eltérés a kettő között. Nevéből adódóan egyenes vonalú a test, nincs kiugró, hangsúlyosabb mell vagy csípő rész. 
Milyen ruhát ajánlunk hozzá?
Egyenes, lefele bővülő vagy „A”-vonal szoknyát válasszon mindenképp. Derekat ki kell emelni és a hangsúlyosabb, díszesebb felsőrész is jó választás.
 
Fordított háromszög:
 
A fordított háromszög típusú nőkre jellemző, hogy a válluk szélesebb, a mellrész erősebb. A derék, csípő jóval keskenyebb, mint a felsőtest.
Milyen menyasszonyi ruha illik hozzá? 
A csinos lábakra koncentráló, rövid ruhák illenek hozzá legjobban, de a lent erősebben díszített, A-vonalú szoknyák is tökéletesek. A felsőrész ne legyen túl díszített, sem pánt nélküli vagy vékony pántos, de csónakkivágású sem, ám egy mélyen dekoltált, nyakba akasztós ruha előnyös lehet..