betöltés folyamatban...

Blog

Miből is gondoltam hogy nekem ez lesz a hivatásom?

2020.11.03. - 14:36

Minden itt kezdődött! A húgom esküvőjére készültünk mikor nem talált megfeleő, saját maga által megálmodott koszorús ruhákat...

Hogyan indult az RH Fashion útjára?
 
Amióta az eszemet tudom, szeretek varrni, alkotni. Mindig nagy vágyam volt másoknak egyedi ruhákat tervezni, készíteni. Már az általános iskola második osztályában gyökeret vert bennem ez az elhatározás. Akkor kezdett el igazán formálódni, alakulni az ötlet, és akkor döntöttem el biztosan, hogy varrónő leszek. 
Hogy honnan jött mégis ez a vágy? A szomszédunk hatására, aki szintén varrónő a mai napig. 
 
1995-ben tettekre is sarkalt az elhatározásom, jelentkeztem Tatára TSZC Bláthy Ottó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumba, ahol végül kitanultam a szakma rejtelmeit. 
1998-ban le is vizsgáztam, nőiruha-készítő képesítést kaptam. Végig kitűnő voltam gyakorlatból, hiszen annyira vágytam erre a munkára.
De még nem jött el az én időm. A megfelelő végzettséggel még nem tettem meg a lépéseket az álmom felé. Egészen addig, míg húgom meg nem kért, hogy esküvőjére készítsem el a koszorúslány ruhákat. Kihívásként éltem meg megfelelő tapasztalat híján, de ekkor szerettem bele menthetetlenül a női ruhakészítésbe. Még nem hittem magamban, nem éreztem elég erősnek, magabiztosnak magam ahhoz, hogy egy ilyen volumenű vállalkozásba belekezdjek, de akkor ott, valami elindult. 
Folyamatosan varrtam, tanultam, fejlődtem. A következő nagy projektem a saját menyasszonyi ruhám elkészítése volt. Utána egy barátnőm lányának varrtam ruhát. A felső részt kigyöngyöztem és hímeztem. Az egész ruha szaténból készült. Nagyon élveztem és nagyon izgatott voltam a munka minden egyes percében. 
Elkészült és befotóztuk. Mikor visszanéztük a fotókat… Az volt számomra a nagy pillanat. Tudtam, nekem ezen az úton kell elindulni. Ekkor döntöttem úgy, hogy megpróbálom az álmom valóra váltani.
 
Első körben készítettem hét ruhát, amit Tatára, egy kiállításra és divatbemutatóra el is vittem. Ez volt az első jelentősebb mérföldkő, amit jegyzek. Utána már sorban érkeztek a rendelések. Januárban megtartottuk a saját divatbemutatónkat az idő közben elkészült bemutató termünkben is. Hatalmas sikere volt! Még több megrendelést hozott számomra és az oly vágyott munkát.
 
A varrás, az egyedi ruhák készítése az a munka, amivel szárnyalhatok és boldoggá tesz. Minden egyes ruhát megtöltök szeretettel. A pozitív visszajelzések visznek előre. Az, hogy másnak is valóra válthatom az álmát a sajátom megvalósításával. Ez nagyon inspirál és boldoggá tesz. 
 
 
Mit szeretek még benne? 
Beleszerettem a csillogásba, az anyagokba, a csipkékbe, a selyembe, az ékkövekbe. Szeretek alkotni, létrehozni valami szépet. Ahogy formálódik az egész és egy felvázolt skiccből egy gyönyörű ruha lesz, ami a viselőjének kiemeli a szépségét, az előnyös tulajdonságait…
 
Ebben találtam meg mindent, amiben kiteljesedhetek.