betöltés folyamatban...

Blog

Milyen alkathoz vajon milyen ruha illik?

2020.10.27. - 13:35

Tudod, hogy a testalkatodhoz milyen esküvői ruha fazon illik? A legtöbb emberben él vagy legalább megfogalmazódik egy kép, hogyan szeretne kinézni a nagy napján, az esküvőjén.

 Tetszik neki egy bizonyos ruhafazon, szín, látott egy szalon kirakatában vagy valakin megtetszett korábban egy adott ruha, és ahhoz hasonlót keres, mikor a saját esküvői ruhapróbájára indul. Sajnos el kell keserítsem, mert a legtöbb esetben nem biztos, hogy a kinézett ruha vagy fazon illeni fog a testalkathoz, a stílusához, hiába az elképzelés. 
Sokszor konkrét elképzeléssel jönnek hozzám a megrendelők. Mely egyfelől jó, hiszen sokat segít felmérni a stílusukat, mi tetszik nekik. Másfelől pedig nagyon rossz, mert én az első pillanatban, rögtön látom, hogy az ő testalkatához mi áll jól neki, az elképzelése ahhoz illik-e vagy nagyon messze áll attól, ami amúgy illik hozzá. Ilyenkor igyekszem finoman rávezetni a megrendelőt (ha hagyja), hogy mi illeszkedik az ő alkatához, egyéniségéhez és miben fog a legszebben mutatni.  Persze ez nem mindenkinél működik hathatósan. Sokan ragaszkodnak csökönyösen az elképzelésükhöz, az elképzelt képhez, még ha nem is olyan lesz valójában, mint szerették volna. A lényeg, hogy elégedett legyen a távozó ügyfél, jól érezze magát a ruhájában, azt kapja, amit szeretne. Azért megpróbálom a lehetőséghez mérten a legtöbbet kihozni ebből a helyzetből is. 
Minden nő lehet királylány, a legszebb menyasszony a világon, ugyanakkor csinos, nőies, szexi, ha a megfelelő ruhafazont, stílust választja testalkatára. Épp ezért hoztam nektek egy válogatást, milyen alkatra milyen esküvői ruha fazont érdemes felpróbálni, hátha tudok segíteni nektek a választásban. De ha tudod a testalkatod, akkor sem biztos, hogy az adott fazon jól fog állni, hiszen egyéni jellemzőid is vannak, melyek befolyásolhatják a választásod, melyeket érdemes figyelembe venni. Illetve ha nem szereted a rövid ruhákat, a csónak nyak vagy tölcsér ujjas megoldást, a feketét vagy a tört fehéret, valamit ki szeretnél jobban hangsúlyozni, vagy eltakarni, akkor azt is érdemes figyelembe venni. 
Az embereknek testalkatának elnevezései többféle módon megtalálhatóak. Láthatsz ektomorf, endomorf és mezomorf – valamint ezek keverékei megnevezést. Betűtípussal is jelölhetik: A, V, X, H, O. De alma, körte, homokóra, egyenes és fordított háromszög elnevezéssel is találkozhatsz. Én az ismertebb, utóbbit választanám.
Tehát más ruhát érdemes választani az alma, körte, homokóra, egyenes és fordított háromszög alkatú hölgyeknek. Az egyiknek jól áll a hosszú ruha, a másiknak nem. Az egyik alkathoz testhezálló, passzos ruha illik, másikhoz inkább az ellenkezője.