betöltés folyamatban...

Blog

Tedd egyedivé menyasszonyi ruhádat!

2021.02.24. - 17:30

Egy gyönyörű szabású ruhát még szebbé, hangsúlyosabbá és teljesebbé tehet az egyedi díszítés!

 
Egy gyönyörű szabású ruhát még szebbé, hangsúlyosabbá és teljesebbé tehet az egyedi díszítés. Talán az a legvarázslatosabb benne, hogy a díszítés tükrözi a megrendelő személyiségét is. Nem csak egyedi lesz tőle a ruha, megismételhetetlen, hanem a megrendelő ízlését is megmutatja. Az így készült ruha viselése kellemesebb és viselője önazonos lesz. 
Milyen díszítés kérhető?
Egyik menyasszony rajong a csipkéért, a másik pedig a gyöngyért. Hímzés, csipke, virágok, gyöngy, strassz, paszomány, szegély, flitter, drágakő, kristály, ékkő, szalag, masni, fodor? Együtt és külön-külön is. Csillogóvá teszi vagy épp elegánssá a díszítés az adott ruhát, stílust ad neki.
Az idei év trendje a csipke és a fodor a menyasszonyi ruhán!
Az idei, 2021-s évben leginkább a csipke és a fodor megy nagyon a tavalyi flitter és csillogás helyett. A legtöbb menyasszony visszatér a kezdeti gyökerekhez, az első díszítőelemek egyikéhez, a csipkéhez, mint díszítő eszközhöz. A csipke egy apró mintás textília, melyre a minta a textil készítése közben jön létre. Ez a lyukacsos, áttört anyag előnyös minden testalkatra könnyedsége, légiessége, libbenése miatt és jól mutat bármilyen textilanyagon.  A csipke mintája pedig elvarázsol mindenkit. 
Hazánkban a csipke és a csipkeverés nagyon hamar elterjedt és saját mintázatok alakultak ki.  Elsőként a csetneki csipke, majd a gömöri és később a halasi, höveji csipke. Változatos motívumok díszítik őket és jól megkülönböztethetők egymástól. Leggyakoribb minta az életfa, a virágok, a gránátalma, az indás díszítés és a pávatollas összetett virágzat.
A csipke után újra nagy visszatérő a fodor díszítés és a különböző mennyiségű bodrok, zsabók, redők a menyasszonyi ruhán. A legegyszerűbb ruhából is izgalmas dolgokat lehet kihozni megfelelő mennyiségű fodorral, elterelve a figyelmet a kényesebb részekről vagy valahová vonzani a tekintetet. 
A ruhád díszítése tükrözze a te ízlésed!
A menyasszonyi ruhának a díszítés egyéniséget ad, a menyasszonynak pedig egyediséget. Hiszen megadja a ruha kinézetének a különbözőségét, az egyediségét az adott díszítési mód, díszítéshez használt alapanyag.
Kérd hát bátran azt a díszítést, ami a legközelebb áll hozzád. Az egyedi díszítéssel készülő menyasszonyi ruha igazán egyedi lesz és téged tükröz, a te saját stílusodat.